PSD cere Guvernului să schimbe de urgenţă protocolul de testare a cetăţenilor. Se testează gratuit doar pacienţii care au deja simptome. Din păcate, li se refuză contacţilor acestor persoane să se testeze gratuit, aşa că le este foarte 350 – 400, chiar 500 lei, ceea ce e foarte mult pentru o familie, mai ales dacă e vorba despre o familie numeroasă. Ar trebui testate şi persoanele care au suspiciune de SARS-CoV-2. Am văzut declaraţia premierului să rămânem cu această definiţie de caz. Nu înţelegem de ce nici până acum Guvernul nu vrea să testeze în masă populaţia. Cerem Guvernului să schimbe definiţa de caz şi Ministerului Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică, să îndrume toate persoanele care să fie repartizate la clinici de stat astfel încât să poată fi testate gratuit. E posibil ca astăzi să ai un test negativ, dar peste două zile să ai simptome şi să simţi nevoia unui nou test”. a declarat Gabriela Firea luni, la finalul Biroului Politic Naţional al partidului.

Premierul Ludovic Orban a declarat că de la începutul pandemiei a fost crescută capacitatea de testare pentru COVID-19 în România, iar de la 400-500 de teste pe zi, câte erau făcute iniţial s-a ajuns la 50.000 de teste zilnic. Şeful Executivului a adăugat că testele sunt făcute la solicitare, conform definiţie de caz, iar dacă persoana nu se încadrează în această definiţie de caz, atunci poate cere să fie testată contra cost.

Gabriela Firea a mai inițiat programe de testare gratuită Covid-19 și în trecut, în timp ce își executa mandatul de Primar al Capitalei. Astfel, a inițiat programul ,, Vacanța 2020″ , în care bucureștenii au putut fi testați gratuit pentru a putea merge în vacanță, în țările ce solicitau un test negativ la frontieră. De asemenea, a demarat programul de testare a elevilor și profesorilor din București, în care aceștia au fost testați înaintea începerii noului an școlar.