Gabriela Firea anunță măsuri speciale pentru persoanele fără adăpost. Cum vor fi protejate de coronavirus

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a venit cu noi informații despre măsurile care vor fi impuse în București în contextul pandemiei de coronavirus. Edilul a vorbit despre măsurile speciale luate pentru persoanele fără adăpost.

Ce măsuri s-au luat

„În centrele de cazare permanentă se oferă trei mese pe zi, produse de igienă personală, ceai şi cafea, supraveghere de către personalul DGASMB, precum şi consiliere psiho-socială. Fac un apel către toţi bucureştenii să ne sesizeze prezenţa persoanelor fără adăpost pe care le observă pe stradă, la numărul scurt 021.9524 sau online, prin intermediul aplicaţiei Social Alert, disponibilă pentru Android si Ios”, a scris edilul general, pe Facebook.

Centrele sociale ale Primăriei Capitalei, cu o capacitate totală de 367 de locuri, vor oferi cazare permanentă persoanelor fără adăpost, iar pentru suplimentarea acestora DGASMB a închiriat patru spaţii cu un număr total de 412 locuri şi a înfiinţat un centru special dedicat femeilor, cu 23 de locuri. Alte 180 de locuri sunt la nivelul sectoarelor.

Unde sunt aceste locuri de cazare

– Complexul Integrat de Servicii Sociale pentru Adulţi Sf. Ioan: 270 locuri. Începând cu data de 25 martie acest centru se va izola, nemaifiind permisă intrarea unor beneficiari noi, persoanele deja cazate înţelegând nevoia acestei izolări;

– Adăpost temporar Odesa: 74 locuri;

– Adăpost femei: 23 locuri;

– patru unităţi hoteliere cu un total de 412 locuri;

– 180 de locuri la nivelul sectoarelor.

Câte persoane fără adăpost sunt în București

Se estimează că, la începutul lunii martie, în Bucureşti erau 822 persoane fără adăpost, dintre care: 179 persoane în adăposturile DGASPC de sector, 294 persoane în adăposturile finanţate de Primăria Capitalei (Complex Integrat de Servicii Sociale pentru Adulţi Sf. Ioan şi Adăpost temporar Odesa), 349 persoane pe stradă. Pe de altă parte, estimările echipelor de urgenţă arată că este posibil să existe maximum 10% din numărul total de persoane care să nu fi fost niciodată identificate.