În cadrul declarațiilor premierului, acesta a fost întrebat despre postarea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta susținea că unul dintre prietenii lui Ludovic Orban este în relații amicale cu acționarii firmei.

La auzul acestor declarații, premierul Ludovic Orban a spus că informația oferită de Gabriela Firea este o ”minciună gogonată”.

”O minciună gogonată. Uitați-vă ce portofoliu de contracte a avut firma care a contestat și veți vedea adevărul despre unde s-au câștigat licitații de către firma respectivă.”, a spus premierul.

Ce scria Gabriela Firea

Gabriela Firea susține că Guvernul nu face altceva decât să găsească „țapi ispășitori” și să „arunce pisica în curtea altora”.

„Rusinos! Nu sunt capabili sa asigure mastile de protectie promise populatiei si gasesc tapi ispasitori! Premierul insista sa acopere incompetenta guvernului in mai multe privinte dar si in cea a achizitiei mastilor de protectie promise populatiei, aruncand pisica in curtea altora! Este a doua oara cand afirma la televizor ca firma care a contestat licitatia pentru masti este “abonata la contracte cu Primaria Capitalei”.

Prima oara am tacut, crezand ca e dezinformat! Dar vad ca persista in eroare!Da, este abonata aceasta firma la Primaria Capitalei, dar nu la contracte, ci la contestatii!”, scrie Firea pe Facebook.

Nu a interesat pe nimeni

„Totodată, primarul General a mai adăugat că o situație similiară a avut loc și în cadrul Primăriei Generale, atunci când bucureștenii aveau nevoie de servicii extrem de importante.

Si noua ne-au blocat nenumarate licitatii pentru achizitia unor produse si/sau servicii extrem de importante pentru bucuresteni.

Am spus de nenumarate ori public despre pericolul contestatarilor de profesie, care vor doar sa obtina un profit din actiunea de contestare! Nu ii intereseaza licitatia in sine! Ei nu produc nimic!

Ei sunt baieti si fete destepte si dau “consultanta”.

Dar nu a interestat pe nimeni! Acum i se intampla guvernului!

Daca vrea, premierul poate pune capat actiunii acestor firme infiintate doar pentru a castiga bani din sicane! Daca vrea! Are si informatiile si uneltele necesare!

Dar este clar ca nu se vrea!

Mai bine arunca vina catre altcineva!

„O să-l ajut să rezolve problema”

Daca premierul insista cu aceste insinuari murdare la adresa mea, si a colegilor mei de la Primarie, o sa-l ajut public sa rezolve problema spinoasa, indicandu-i public persoana din anturajul sau care ar putea contacta direct si amical actionarii acestei firme, transmitandu-le ca nu este corect si moral ce fac!

Da, da, cineva din primul inel de prieteni ai premierului!

Hotii striga hotii!”, mai scrie Firea pe Facebook.

INQUAM/Octav Ganea