Potrivit Gabrielei Firea, de vină pentru întreaga situație ar fi ,,reprezentanţii PNL se aflau la cârmă”. 

,,Primarul general, Gabriela Firea, condamna categoric încercarea continuă a opoziţiei de politizare a crizei în care se afla RADET. Opoziţia uita subit că, dacă s-ar fi preocupat cu aceeaşi atenţie la momentul potrivit de situaţia regiei, adică atunci când reprezentanţii PNL se aflau la cârmă sa, RADET nu ar mai fi ajuns acum să lupte pentru supravieţuire.

Primăria Capitalei face toate eforturile astfel încât, după câteva decenii în care nu s-au luat măsuri concrete de modernizare şi reabilitare a reţelelor RADET, aceasta Regie să poată oferi servicii publice corespunzătoare.

Primarul general, Gabriela Firea: „Este absolut inadmisibila atitudinea politicienilor PNL care, în loc să conlucreze pentru a rezolva o problemă care afectează în mod direct cetăţenii Capitalei României, prefera să utilizeze acest subiect că armă politică! PNL ignora flagrant faptul că în ultimii zece ani a deţinut controlul RADET! Liderii PNL înlocuiesc soluţiile concrete cu demagogia, impostura şi interesele politice şi mistifica deliberat adevărul numai pentru a câştiga capital politic! Nu putem înlocui măsurile concrete, cu rezultate clare pentru cetăţeni, cu declaraţii care sfidează adevărul! Nu putem îmbunătăţi serviciile publice doar prin acuze politice nefondate, ignorând flagrant realitatea din teren!

Armele politice pe care le utilizează se pot întoarce însă împotriva lor, mai ales că vorbim de fapte concrete! Aşa cum am mai afirmat public, în decursul ultimilor zece ani, PNL a deţinut controlul asupra RADET, ceea ce înseamnă ca membri şi persoane sprijinite politic au ocupat funcţiile de decizie din această Regie. şi iată cum, cei care acum se zbat care să iasă mai în evidenţă cu critici la adresa actualei conduceri, de doar 2 ani, a RADET, sunt şi cei care, în timpul administraţiilor trecute, au condus această instituţie care, sub ochii lor, atunci închişi, s-a degradat până la situaţia în care ne aflăm în prezent. 

 

Actualii candidaţi ai PNL pentru Primăria Generală şi primăriile de sectoare sunt, de fapt, groparii RADET.

Concret:

în perioada 2009-2013 Cătălin Deaconescu, acum candidat PNL pentru o primărie de sector, a fost preşedintele Consiliului de Administraţie RADET, este membru PNL şi actual consilier general PNL; 

2013-2015 Costin Berevoianu, preşedinte CA RADET, susţinut de PNL;

2015-2016 Gabriel Dumitrascu, vicepreşedinte PNL Bucureşti şi actual candidat în cursa internă a PNL pentru Primăria Capitalei, alături de membri CA, Antonel Tănase, Alin Chitu, Andreea Miu, Marian Agiu, toţi aceştia fiind membri PNL. 

Acelaşi partid se regăseşte şi în funcţiile de director general al RADET: 

2013 Ilie Alexandru- susţinut de viceprimarul PNL Marcel Nicolaescu;
2013-2014 Marian Agiu – PNL sector 6; 2015 Gabriel Ion Tanase- secretar general al biroului politic PNL Bucureşti; 

2015-2016 Valentin Vitalariu – PNL sector 6. 

Nici la nivel de director resurse umane şi achiziţii RADET nu a fost ferit de persoanele susţinute de PNL, respectiv Doina Buzi PNL sector 2 şi Anca Dumitru.

Continuând pe acelaşi principiu, PNL afirma că Primar General a fost în această perioadă Sorin Oprescu, însă omite să spună că în toată această perioadă, atribuţiile şi coordonarea tuturor activităţilor ce ţin de RADET, au fost delegate viceprimarilor PNL, respectiv: Mircea Raicu – 2009 – PNL; Teodor Iovici – 2009 PNL; Marcel Nicolaescu – 2013 – PNL şi Mircea Raicu – 2016 – PNL. 

Ce înseamnă acest lucru? Demagogie politică dusă la extrem în condiţiile în care în ultimii 10 ani acest partid politic a avut în funcţiile care au decis soarta RADET membri de partid şi oameni susţinuţi politic.

 

Aceiaşi oameni politici aruncă în spaţiul public fotografii cu conducte vechi sub titluri ‘priviti cum arată reţeaua RADET’. Pe bună dreptate ne întrebam: Atunci când se aflau la conducerea acestei Regii nu au văzut aceste fotografii? Nu au ştiut de realitatea din teren? Aceste ţevi şi conducte au ruginit şi s-au deteriorat în ultimii doi ani?!

Ca Primar General, ca om politic şi ca cetăţean al Capitalei României, condamn cu fermitate această pasăre a responsabilităţilor, acest ping-pong politic al PNL-ului, în funcţie de interesele personale şi politice. 

Responsabilitatea mea este faţă de cetăţeni şi nu faţă de adversarii politici, acest lucru regăsindu-se, cu informaţii concrete, în acţiunile pe care actuala administraţie le desfăşoară în ultimii doi ani. Rezultatele nu se pot vedea peste noapte, tocmai pentru că nu există o soluţie miraculoasă, de azi pe mâine, ci vorbim despre necesitatea reabilitării întregii reţele de termoficare,” se arată într-un comunicat potrivit Agerpres.