Adunarea, organizată la apelul organizaţiilor altermondialiste şi ale stângii radicale, urmează să ajungă în cartierul St. Pauli, teatrul unor violenţe în ultimele zile. 

Pancarte, pe care se putea citi, printre altele, ''Nu, pietrelor, arma noastră este înţelepciunea'', făceau apel la calm din partea manifestanţilor. Dar poliţia nu exclude posibilitatea ca printre manifestanţi să se infiltreze indivizi violenţi, ca în zilele precedente. 

Manifestaţia, organizată sub deviza ''Solidaritate fără frontiere în loc de G-20'', vizează ''să denunţe cazurile de înecare a unor migranţi în Marea Mediterană, imensele cheltuieli pentru arme şi război, inegalităţile sociale şi minciunile despre schimbările climatice'', potrivit site-ului organizatorilor. 

În ultimele trei zile, peste 200 de poliţişti au fost răniţi. Circa 143 de persoane au fost reţinute şi 122 au fost plasate în arest. Nu se cunoaşte deocamdată numărul protestatarilor răniţi. 

Un polițist atacat vineri la Hamburg de mai multe persoane în cursul unui jaf comis în marja unei manifestații împotriva G20 a tras un "foc de avertisment" pentru a reușit să scape și să se pună la adăpost, a anunțat poliția, scrie AFP.

AGERPRES