Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) anunță furtuni violente, dar și ploi abudente în mai multe zone ale țării. Totodată, temperaturile vor scădea și ele în următoarele zile.

Potrivit meteorologilor, vineri cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, pe arii extinse, în centrul, estul şi sudul ţării, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi, izolat, de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local peste 20…30 l/mp, iar pe arii restrânse 50…70 l/mp în special în sudul şi estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în zonele montane aferente.

În ceea ce privește zona de vest a țării, potrivit ANM și aici cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse vor cădea ploi de scurtă durată, iar în sud-estul extrem fenomenele asociate instabilităţii se vor manifesta îndeosebi spre seară şi noaptea. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, la munte rafalele vor depăşi 70 km/h (îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali), iar în special în sud-vest şi est vor fi viteze, în general, de 45…55 km/h.

Temperaturile vor scădea și ele. Astfel, maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade.

Ploile ajung și în Capitală vineri. Meteorologii anunță averse, dar şi descărcări electrice mai ales în cursul zilei, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo ANM

În weekend, vremea își revine, cel puțin în sud-estul țării. Potrivit ANM, temperaturile maxime vor atinge 26 de grade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice în zonele montane, local în vest, nord-vest şi centru, iar pe arii mai restrânse în sud-estul ţării.

Totodată, meteorologiii anunță că pe alocuri vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene îşi vor face apariţia doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la munte, în est şi sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade. În București, ziua de sâmbătă vine cu ploi și cu temperaturi de maxim 14 grade.

Duminică, vremea se va menține rece, dar și instabilă. Pe timpul zilei, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, trecător însoţite de descărcări electrice, în zonele montane, local în nord-vestul şi centrul ţării, pe arii mai restrânse în sud şi izolat în rest. Seara şi noaptea aria nebulozităţii şi a ploilor se va extinde în regiunile sud-vestice şi în extremitatea de sud a teritoriului.

În ceea ce privește ploile, acestea vor avea şi caracter torenţial, iar pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, mai scăzute în depresiuni.

În Capitală cerul va fi înnorat și vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.