Valoarea proiectului se ridică la circa 10 milioane de euro și prevede inaugurarea unei fabrici în România, între Pitești și Mioveni, în 2017, pentru a produce componente auto pentru noul Duster. Investiția în România prevede toate mijloacele industriale necesare pentru a dezvolta noi afaceri, în special pentru piese motor și piese/elemente vopsite de interior și exterior.

Conform casei de avocatură Mușat și Asociiații, care a asistat producătorul de componente auto în realizarea proiectului, investiția grupului Mecaplast în România „vine în contextul strategiei sale globale agreate cu Automobile Dacia, precum și a strategiei sale de a reduce pe cât posibil costurile logistice și de a fi alături de clienții săi, în țările în care aceștia au capacitățile de producție”.

Producția urmează să fie demarată în luna octombrie a acestui an. Conform unor declarații ale oficialilor Mecaplast, inițual vor fi utilizate echipamentele achiziționate odată cu uzina de la Diaplast însă, ulterior, vor fi adăugate încă zece prese de 300 până la 1.100 de tone. În anul 2020, este prognozată atingerea unor venituri de 17 – 20 de milioane de euro.