Numirea sa a avut loc la întâlnirea consiliului de administraţie al Eurelectric, ca urmare a organizării la Stockholm a Conferinţei Anuale a asociaţiei.

În plus, consiliul de administraţie al Eurelectric l-a numit pe Tomasz Zadroga, preşedinte şi director general executiv al grupului energetic PGE din Polonia, în funcţia de vicepreşedinte al Eurelectric. Conti şi Zadroga au preluat deja noile atribuţii, alăturându-se vicepreşedintelui Johannes Teyssen (director general al E.ON), ales în 2010.

"Asigurarea de investiţii solide şi suficiente în tehnologiile şi infrastructura energetică din Europa este crucială pentru a furniza cetăţenilor europeni energie sigură, accesibilă, fără emisii de carbon, în următoarele decenii. Aceste investiţii necesită două lucruri: un cadru de reglementare stabil şi predictibil pe termen lung şi un nivel al pieţelor care să permită şi să răsplătească proiectele eficiente şi inovatoare", a spus preşedintele Eurelectric Fulvio Conti.

Eurelectric este o asociaţie care apără interesele sectorului energetic european, de-a lungul întregului lanţ valoric – generare, transport, distribuţie şi vânzare de electricitate. Eurelectric grupează asociaţiile naţionale de electricitate, acolo unde există astfel de instituţii, sau companii energetice de top din fiecare ţară. În prezent, asociaţia are 33 de membri cu drepturi depline, ce includ atât cele 27 de state membre UE, cât şi candidaţi ce negociază aderarea la Comunitate şi alte ţări europene membre ale Organizaţiei pentru Cooperarea şi Dezvoltare Economică.

Eurelectric are, de asemenea, 22 de membri afiliaţi fără drept de vot, care reprezintă industria energetică din restul Europei, bazinul Mediteranei şi alte continente. Membrii şi observatorii cu drepturi depline ce reprezintă afiliaţi europeni şi mediteraneeni au un loc în consiliul de administraţie, cel mai important organ de decizie al asociaţiei. Există, de asemenea, 12 membri asociaţi din sectorul energetic şi 24 de companii asociate din alte sectoare, cu interese sau legături cu domeniul energetic.
SURSA: Agerpres