Fujitsu se afla in discutii cu mai multe companii pentru a vinde divizia de hard disk-uri, ca parte a strategiei de a iesi din afacerile cu hardware si a se concentra pe serviciile IT.

Tatsuo Tomita, CEO-ul Fujitsu, a declarat ca in acest moment compania are o serie de afaceri mai putin profitabile si trebuie sa decida care sa fie vandte. Se pare astfel ca afacerea cu hard-disk-uri a inregistrat pierderi majore in ultima perioada.

Printre companiile cu care se afla in discutii Fujitsu se numara Western Digital, cel de-al doilea mare producator de hard disk-uri din lume, dupa Seagate Technology. Fujitsu se claseaza pe locul al saselea.

Si Toshiba ar putea fi unul dintre potentialii cumparatori, dupa ce presedintele Atsutoshi Nishida a declarat ca este interesat de o eventuala achizitie. Acesta a estimat ca divizia de hard-disk-uri a Fujitsu valoreaza peste 1 miliard de dolari.

Fujitsu se afla in discutii si cu partenerul Siemens, cu care detine compania cu capital mixt Fujitsu Siemens Computers, dupa 9 ani de colaborare. Compania japoneza ar vrea sa isi vanda participatia de 50% din cadrul joint-venture-ului catre concernul german.

Fujitsu Siemens Computers a luat nastere in octombrie 1999, dupa ce discutiile Siemens pentru un parteneriat cu Acer au esuat. Compania opereaza in acest moment in 36 de tari si are 10.500 de angajati. In ultimul al fiscal Fujitsu Siemens a raportat venituri de 6,6 miliarde dolari.

Sursa: Financial Times