Japonezii de la FujiFilm au prezentat în cadrul unui târg IT din Yokohama, un aparat foto, care se adresează posesorilor de câini şi pisici, capabil să identifice feţele animalelor.

Cei care au un câine sau o pisică ştiu cât de greu este să faci o fotografie bună unui animal. Niponii de la FujiFilm vine în ajutorul acestora cu aparatul foto Finepix Z700 care poate captura imediat un instantaneu al animalului de companiei atunci când acesta priveşte în obiectiv.

FujiFilm Finepix Z700 foloseşte o tehnologie de identificare a feţei care este similară cu cea folosită pentru oameni. Camera foto detectează mai uşor feţele anumitor rase de câini şi pisici, iar japonezii au o întreagă listă a acestora. Oficialii FujiFilm au declarat că atunci când un animal are o blană închisă sau pete de culoare în jurul ochilor, camera are probleme în a detecta faţa acestora.

FujiFilm Finepix Z700 are un ecran de 3,5 inch, o rezoluţie de 12 megapixeli, zoom optic 5X şi o grosime de 16,9 mm. Preţul unui model este 280 de dolari.

SURSA: PCWorld