“Din punct de vedere al Agriculturii regimul meteo a fost mai degrabă bun pentru anul agricol şi sperăm să nu fie o problemă cu inundaţiile. Avem însă probleme punctuale generate de stricăciunile cauzate de căderile abundente de zăpadă mai ales asupra serelor de legume. Am fost la Galaţi şi am discutat cu fermierii unde a fost o pagubă mare pentru oameni. Suntem în proces de evaluare, după care decidem imediat cum alocăm despăgubirile, acolo unde există asigurare”, a precizat Fuia pentru Agerpres.

El spune că performanţele agriculturii vor depinde în continuare pe condiţiile meteo favorabile, cât timp nu se va dezvolta întreg mediul rural.

“Atât timp cât nu avem o bază economică de dezvoltare în mediul rural, creşterile pe agricultură depind mai mult de vreme, decât de forţa noastră. Şi mă întorc aici la două probleme pe care le-am punctat mai sus: cu un milion de gospodării cu 2-3 hectare şi cu peste un milion de hectare acoperite cu buruieni cum avem acum, nu putem spera la performanţă în agricultură, ci la noroc de câte un an bun”, a mai arătat Fuia.