Bertelsmann, companie care controlează editura Penguin Random House, postul de televiziune RTL Group şi divizia de reviste Gruner & Jahr, a raportat miercuri venituri de 16,4 miliarde de euro pentru 2013, în creştere cu 2% comparativ cu 2012, în timp ce profitul net a crescut cu 42% până la 870 milioane de euro.

'Avem o poziţii solide pe piaţă, lichidităţi mari şi un nivel redus de îndatorare însă ne lipseşte creşterea', a spus Thomas Rabe. Acesta a explicat că lipsa de creştere se datorează faptului că majoritatea afacerilor grupului sunt în media tradiţională.

Thomas Rabe a explicat că datoria netă a grupului a scăzut la 636 milioane de euro la finele anului trecut, ceea ce înseamnă că grupul poate strânge aproximativ 1,2 miliarde de euro pentru achiziţii, la care în următorii ani se vor adăuga alte 1,8 miliarde de euro din fluxul de lichidităţi.

Directorul Bertelsmann a mai spus că grupul se aşteaptă să facă câteva investiţii iniţiale în sectorul educaţional în al doilea trimestru al acestui an. 'Acestea sunt pieţe foarte profitabile şi continuă să crească' a spus Thomas Rabe. De asemenea, grupul are de gând să investească în drepturi muzicale pentru ca divizia BMG să ajungă în următorii trei ani la venituri anuale de 500 milioane de euro, comparativ cu 300 milioane de euro în prezent.

În perspectivă, Thomas Rabe s-a declarat încrezător că Bertelsmann va ajunge la un profit anual de un miliard de euro pentru doi ani iar veniturile vor ajunge la 20 de miliarde de euro până în 2017.

Sursa: Agerpres