Rețeta va necesita următoarele ingrediente: o pulpă de miel de 2 kg, preferabil pulpa din spate, cartofi noi, șase sau șapte căței mari de usturoi, un pahar mare de vin alb, o cană de apă, 50 ml de ulei de măsline sau floarea soarelui, două sau trei crenguțe de rozmarin, măghiran proaspăt și sare și piper.

Modalitate de preparare

Pulpa trebuie spălată foarte bine și ștearsă cu un șervețel de bucătărie iar usturoiul trebuie curățat și tăiat în bastonașe sau feliuțe. Pulpa trebuie înțepată adânc cu un cuțit din loc în loc, pe ambele părți. Urmează introducerea usturoiului în găurile formate cu cuțitul.

Pulpa trebuie unsă cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, frecată cu sare și piper și așezată într-o tavă unsă cu câteva linguri de ulei. Vinul trebuie turnat împreună cu apă călduță iar carnea trebuie pigmentată cu câteva ace de rozmarin proaspăt și câteva frunze de maghiran.

Tava trebuie acoperită cu folie de aluminiu și băgată în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră și jumătate. Când a trecut o jumătate de oră, tava trebuie scoasă pentru a întoarce pulpa pe cealaltă parte. Urmează acoperirea tăvii, care trebuie lăsată încă 30 de minute până a fi descoperită din nou.

Pulpa trebuie întoarsă încă o dată până a adăuga cartofii spălați dar necurățați în tavă, împreună cu încă câteva ace de rozmarin și maghiran.

După o nouă acoperire, carnea necesită încă 30 de minute la cuptor. Urmează descoperirea tăvii și lăsarea acesteia și a cartofilor la rumenit încă 20 sau 30 de minute. În cazul în care sosul scade, trebuie adăugat din nou puțin vin amestecat cu apă călduță. Din 10 în 10 minute, pulpa trebuie unsă cu sosul format în tavă până când devine rumenită. În acest punct, focul poate fi stins iar mâncarea servită!