ANM anunță vreme rea pentru următoarele patru săptămâni. Astfel, în următoarele două săptămâni, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă. Acest lucru se va face resimțit mai ales în nord-vestul țării. Prognoza meteo de la ANM indică că va ploua mai mult decât în ultmii ani. Apoi, vremea se va încălzi până la valorile normale, potrivit estimărilor meteorologice pentru următoarele 4 săptămâni publicate de ANM.

În săptămâna 19-26 aprilie, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele obișnuite pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, mi ales în regiunile nord-vestice. Condițiile meteo nu vor fi cele așteptate de mulți români. Va ploua mai mult decât media ultimilor ani în regiunile nord-vestice și în extremitatea de sud și sud est a țării, dar mai puțin în sud-vest și nord-est.

Ploile vor pune stăpânire pe România

În ceea ce privește vremea pentru săptămâna 26 aprilie-3 mai, ANM anunță că temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nordică a țării. În restul țării, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Pentru săptămâna 3-10 mai, meteorologii estimează că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

ANM spune ce ne așteaptă în următoarea perioadă

De asemenea, în săptămâna 10-17 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în regiunile nordice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Estimările meteorologice pentru următoarele 4 săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe MedieDurată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

 

Sursa: Wikimedia