Acum, cea mai mare temere a grecilor, exprimată de vocile a cât mai multor politicieni este aceea de a nu ajunge la fel de săraci ca românii și bulgarii. Mai precis, grecilor le este frică să nu ajungă să aibă slariul minim de 150-200 de euro pe lună.

"Vom ajunge sa avem salarii precum în România, Bulgaria sau, în cel mai bun caz, precum Slovenia? Vor ajunge salariile la 200 de euro? Pentru asta ne-am chinuit și ne-am luptat, pentru asta am purtat războaie? Pentru asta am ținut Grecia departe de Blocul de Est? Și nu se opresc aici aceste măsuri! Vor fi luate si alte măsuri in iunie care se ridica la 5 miliarde de euro,” a declarat Giorgos Karatzeferis președintele partidului de dreapta LAOS.
Mii de greci au manifestat în centrul Atenei împotriva austerităţii

Mii de greci au manifestat miercuri în piaţa Syntagma din Atena, în faţa parlamentului, împotriva reducerilor salariale şi a măsurilor de austeritate aprobate de guvernul elen pentru a primi noul credit.

‘Jos guvernul!’, ‘Grevă generală!’ – scria pe unele pancarte purtate de participanţii la acţiunea de protest, după greva de trei ore convocată de principalele sindicate din Grecia.

Într-o acţiune comună, sindicatului grec al salariaţilor din sectorul privat, GSEE, şi sindicatul din domeniul public, ADEDY, au încetat lucrul pentru trei ore, miercuri, ceea ce a antrenat închiderea sitului Acropole din Atena.