Scandal la Hollywood: un actor cunoscut, în vârstă de 34 de ani, a fost arestat la Los Angeles, sub acuzaţia de fraudare a unor investitori cu 690 milioane de dolari printr-o schemă Ponzi.

Este vorba despre Zachary Horwitz, cunoscut sub numele de scenă Zach Avery. Actorul este suspectat că a solicitat timp de cinci ani investiţii în compania sa frauduloasă.

Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din Statele Unite (SEC) a transmis că bunurile actorului au fost confiscate, relatează agenţia AFP, citată de Agerpres.

Cum funcţiona schema iniţiată de Zach Avery?

Potrivit unui comunicat al procuraturii din California, actorul de la Hollywood pretindea că achiziţionează drepturile regionale de distribuţie a unor filme pe care le-ar fi revândut apoi unor difuzori importanţi, cum ar fi Netflix sau HBO, pentru distribuirea în America Latină.

În tot acest timp, Zach Avery şi-a organizat compania, denumită “1inMM Capital”, într-un sistem piramidal Ponzi, o schemă frauduloasă prin care a folosit banii unora pentru a-i plăti pe alţii şi a-şi finanţa un stil de viaţă luxos.

Sursa foto: IMDB.com

Printre multe alte achiziţii scumpe, actorul şi-a cumpărat o reşedinţă în Beverlywood pentru nu mai puţin de 6 milioane de dolari, a mai precizat procuratura.

Prin această schemă Ponzi, Zachary Horwitz, mai cunoscut drept Zach Avery, a obţinut până la 690 de milioane dolari de la victimele cărora le-a promis o rentabilitate a investiţiei de 35%, afirmă reprezentanţii SEC.

Actorul riscă să fie condamnat la 20 de ani de închisoare pentru fraudă

Justiţia din California susţine că escrocheria vizează aproximativ 227 milioane de dolari, bani care nu au fost încă rambursaţi. Acum, actorul riscă să petreacă următorii 20 de ani după gratii.

Zach Avery a jucat recent în mai multe thrillere şi filme de groază, precum “The Devil Below” sau “Trespassers”, dar a avut un mic rol şi în drama de război “Fury”, alături de Brad Pitt.

Sursa foto: IMDB.com

Sursă foto principală: Dreamstime