'În cazul cercetării disciplinare a unui număr de 10 salariaţi din cadrul Agenţiei de Încasare Giurgeni – DRDP Constanţa, pentru neîncasarea tarifelor datorate CNADNR S.A. pentru utilizarea podului peste Dunăre la Giurgeni – Vadu Oii, precizăm că opt salariaţi au recunoscut prejudiciul creat şi s-au angajat că vor plăti valoarea acestuia în termen de 48 de ore lucrătoare. La data prezentei (luni, 26 mai – n. r.), cinci dintre ei au achitat valoarea prejudiciului, care este în valoare de 13.633 lei, din totalul de 24.832 lei', se arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, Comisia de Cercetare Disciplinară prealabilă – care s-a ocupat de cazul celor zece salariaţi – a fost numită prin decizia directorului general al CNADNR, Narcis Ştefan Neaga.

Conform unui comunicat remis AGERPRES pe data de 15 mai, directorul general al CNADNR a decis suspendarea contractelor individuale de muncă pentru 10 salariaţi din cadrul Agenţiei de Încasare Giurgeni, care în prezent sunt cercetaţi disciplinar.

'Măsura a fost luată în urma aspectelor sesizate în mass-media privind posibile fraude săvârşite în cadrul AI Giurgeni. Pe durata cercetării prealabile, contractele individuale de muncă ale celor 10 salariaţi au fost suspendate conform prevederilor art. 52, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 53 /2003 – Codul Muncii. De asemenea, s-a dispus constituirea Comisiei de Cercetare Disciplinară, conform Deciziei Directorului General al CNADNR SA', se precizează în comunicatul citat.

În mass-media au apărut recent informaţii legate de fraude la staţiile de taxare de pe podurile Giurgiu şi Giurgeni, unii angajaţi ajungând să ridice mii de euro după o singură tură, luând bani de la şoferi şi eliberând bonuri fictive.

 

Sursa: Agerpres