‘Există o situaţie mai aparte. Este un control în curs de desfăşurare. Acolo s-au suprapus atribuţii ale funcţionarului public cu contracte de prestări servicii. Este ceva aberant şi complet ilegal. Mai mult, când am început să solicităm documente, acestea nu ne-au mai fost puse la dispoziţie pe motiv că au fost sustrase din arhiva instituţiei. Sperăm ca în decurs de două săptămâni să finalizăm controlul, rămânând ca organele competente să stabilească mai departe vinovăţia şi recuperarea prejudiciului. Au fost plătite în paralel salarii atât ca şi funcţionar public, cât şi atribuţii acordate prin contracte de prestări servicii’, a declarat marţi Andrei Mureşan, şeful ITM Mureş.

Acesta a precizat că situaţia de la primăria respectivă este ‘de incompatibilitate între calitatea de funcţionar public şi prestator de serviciu’, întrucât calitatea de a încheia un contract de prestator de servicii trebuie să o aibă o persoană fizică autorizată, o întreprindere individuală sau o societate comercială.

‘Sunt servicii suprapuse cu fişa postului. Probabil au vrut să ajute oamenii cu o mărire de salariu şi au vrut să o scoată cât mai elegant’, a precizat Mureşan.
SURSA: Agerpres