Franţa va renunţa treptat la programul prin care autorităţile acordă prime persoanelor care casează un autovehicul vechi pentru a cumpăra unul nou, a declarat ministrul francez al Industriilor, Christian Estrosi, pentru publicaţia Les Echos,informează Mediafax.

„Primele acordate la casare nu pot fi menţinute la nesfârşit. Trebuie să găsim o cale de a renunţa, progresiv, la program, şi lucrăm la acest lucru”, a afirmat Estrosi.

Schema de acordare a primelor de casare a fost introdusă în Franţa anul trecut, ca parte a unui pachet mai larg de măsuri prin care guvernul încearcă să relanseze economia. Programul a fost benefic pentru vânzările de autovehicule noi, care au crescut cu 7,1% în iunie. În aceeaşi lună, înmatriculările Dacia în Franţa, inclusiv autovehicule comerciale uşoare, au crescut de peste două ori, la 6.552 unităţi, faţă de iunie 2008.

Directorul executiv al Renault, Carlos Ghosn, a declarat vineri că încetarea acordării primelor de casare va face ca 2010 să fie, pentru producătorii de autovehicule, un an la fel de dificil ca şi 2009. El este adeptul unei renunţări graduale, şi nu a uneia bruşte, pentru evitarea şocurilor brutale pe pieţele auto.

SURSA: Mediafax