Avertisment de ultimă oră transmis de către Franţa la adresa Rusiei!

Ultimatum dur petru Rusia, venit de la Paris, în contextul tensiunilor de la graniţa cu Ucraina

După ce Statele Unite i-au prevenit pe aliaţii de la nivel european cu privire la mişcările militarilor ruşi la graniţa cu Ucraina, subliniind că există riscul unui atac al Rusiei, Franţa a luat imediat poziţie.

Jean-Yves Le Drian şi Florence Parly, miniştrii de Externe şi Apărăre de la Paris, au emis, vineri, o declaraţie neobişnuit de directă cu privire la tensiunile ruso-ucrainene, în urma unei întâlniri cu omologii lor ruşi la Paris, potrivit agenţiei Reuters.

“Cei doi miniştri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la deteriorarea situaţiei de securitate din Ucraina şi au avertizat clar asupra consecinţelor grave ale oricăror alte posibile daune aduse integrităţii teritoriale a Ucrainei”, potrivit unui comunicat.

Reamintim că patru diplomaţi europeni au precizat, pentru Reuters, că oficiali din SUA şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la un atac asupra Ucrainei, în cadrul unui briefing ce a avut loc, miercuri, la Bruxelles. La această întâlnire au participat 30 de ambasadori ai ţărilor NATO.

NATO este din nou în alertă din cauza mişcărilor de trupe: Modelele de comportament al Rusiei sunt diferite

Totuşi, vineri, Rusia a respins acuzaţiile că ar putea cântări un atac, afirmând că astfel de declaraţii sunt inflamatorii. Moscova a acuzat totodată Statele Unite de mişcări agresive în Marea Neagră.

Diplomaţii europeni nu au oferit detalii suplimentare cu privire la motivele sau dovezile americane pentru teama de un atac, transmite News.ro.

În plus, o sursă diplomatică a spus că săptămâna trecută, la o reuniune a Consiliului Atlanticului de Nord, principalul organism politic decizional din cadrul NATO, Karen Donfried, secretar de stat adjunct pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, a prezentat mai detaliat recenta sa călătorie la Moscova şi şi-a împărtăşit îngrijorarea cu privire la deplasarea trupelor.

“Modelele de comportament al Rusiei sunt diferite de ceea ce am văzut înainte. (…) Până acum, nu este clar dacă această consolidare militară este destinată să conducă la o incursiune în Ucraina sau dacă este doar un alt exerciţiu”, a declarat o sursă din cadrul NATO.