În 2012, prezenţa în turul al doilea la legislative era la aceeaşi oră de de 21,41%, iar în 2007 de 22,89%. 

Dacă tendinţa va continua, nivelul de participare ar putea înregistra un minim istoric, într-un scrutin aşteptat să ofere o majoritate zdrobitoare în Adunarea Naţională partidului preşedintelui Emmanuel Macron şi aliaţilor săi centrişti. 

Preşedintele Macron a votat în cursul dimineţii, puţin după ora locală 09.00 (07.00 GMT), mai devreme decât în mod obişnuit pentru el, pentru a putea fi prezent la o ceremonie militară programată de la ora 11.00 (09.00 GMT). 

Macron a votat în cocheta localitate balneară Le Touquet, pe coasta de nord-est, unde deţine o reşedinţă împreună cu soţia sa Brigitte, care nu l-a acompaniat de această dată. 

Emmanuel Macron va merge apoi la Palatul Elysee, de unde va urmări noaptea electorală, care va începe la ora locală 20.00 (18.00 GMT), odată cu închiderea urnelor şi anunţarea primelor estimări. 

Premierul Edouard Philippe şi-a exprimat şi el opţiunea de vot în cursul dimineţii, într-o secţie din Le Havre (nord-est), oraş al cărui primar a fost până la numirea la conducerea guvernului. Philippe a votat într-una din urnele electronice folosite în Le Havre de mai mulţi ani, potrivit agenţiei EFE. (Sursa: Agerpres)