Greva controlorilor de trafic dă peste cap programul de zboruri în Franța

Greva controlorilor de trafic aerian din Franța aduce haosul în aviația din Hexagon. Aviația civilă anunță că 40% din zborurile de la Paris-Orly, al doilea aeroport francez, vor fi anulate pe 13 octombrie. Se preconizează și alte anulări sau zboruri reprogramate în acea zi.

Sindicatele au făcut un apel către autoritățile franceze, dar și europene. Ei cer să ia măsuri împotriva austerității și în favoarea salariilor și a egalității de gen.

De asemenea, se propune reducerea programului de zboruri cu 20% la Marseille-Provence. Și cu 15% la Beauvais, a precizat DGAC într-un comunicat, avertizând că activitatea centrelor de control care gestionează aeronavele care circulă în spațiul aerian francez, va fi și ea afectată.

Compania Wizz Air a anulat zborurile către şi dinspre Tel Aviv

Războiul din Israel a dat peste cap planurile companiilor aeriene din toată lumea. Foarte multe dintre ele au recurs la anularea curselor în și dinspre Țara Sfântă. Una dintre ele este Wizz Air care a anunțat oprirea zborurilor cu destinația Tel Aviv.

”Ca urmare a escaladării conflictului din Israel, am anulat zborurile către şi dinspre Tel Aviv până la o notificare ulterioară. Wizz Air îi contactează direct pe pasagerii afectaţi, prin e-mail sau SMS. Și le oferă opţiuni pentru reprogramare sau rambursare, precum şi pentru cazare”, a transmis, duminică seară, compania, într-un comunicat de presă.

Wizz Air recomandă pasagerilor săi care şi-au rezervat biletele prin agenţii de turism sau platforme online să apeleze la acestea pentru modificări ale rezervărilor.

”Continuăm să monitorizăm situaţia îndeaproape şi suntem în legătură cu autorităţile relevante. Wizz Air îşi cere scuze pentru orice inconvenient, subliniind că siguranţa şi securitatea pasagerilor, echipajelor şi aeronavelor rămân prioritatea sa numărul unu”, au mai transmis oficialii companiei.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe precizează că un număr de 115 cetăţeni români aflaţi în atenţia Celulei de Criză sau în evidenţele Ambasadei României la Tel Aviv au revenit în ţară, în cursul zilei de 8 octombrie 2023, cu o cursă operată de o companie aeriană privată, a transmis, duminică seară, instituția, într-un comunicat de presă.

În cursul lunii septembrie și AirConnect a anunțat că își va suspenda toate zborurile comerciale regulate până la finalul lunii martie a anului viitor.

Reprezentanții companiei aeriene au transmis că operatorul nu va mai efectua zboruri comerciale regulate începând cu data de 1 octombrie 2023. De asemenea, rutele din București spre Baia Mare, Suceava și Timișoara vor fi anulate.