Aparatele au fost reperate vineri între orele locale 19:00 (18:00 GMT) şi miezul nopţii (23:00 GMT), anunţă France Presse.

Instalaţiile vizate de drone au fost centralele din Penly şi Flamanville (Normandia, din nord-vestul Franţei), cele din Saint-Laurent-des-Eaux şi Dampierre-en-Burly (centru) şi cea din Fessenheim (Alsacia, est), cea mai veche centrală nucleară din Franţa.

Ministerul de Interne şi Jandarmeria nu au dorit să facă vreun comentariu, la solicitarea AFP, şi nici grupul EDF, care gestionează cele 19 centrale nucleare din Franţa, nu a dorit să confirme informaţiile.

Centrala Penly mai fusese ţinta unui survol efectuat joi seara, într-un incident care a vizat şi centrala Golfech, din sud-vestul ţării.

Dispozitivele n-au fost neutralizate, "deoarece nu reprezentau o ameninţare directă" pentru securitatea instalaţiilor, a anunţat un purtător de cuvânt al Jandarmeriei.

Survolul centralelor nucleare este interzis în Franţa pe o rază de cinci kilometri şi sub 1.000 de metri altitudine. El este pasibil de o pedeapsă de un an de închisoare şi o amendă de 75.000 de euro.

AGERPRES