Compania de consultanţă americană Franklin Templeton, care a câştigat anul trecut contractul de administrare a Fondului Proprietatea, a închiriat un etaj şi jumătate, 900 mp, din clădirea de birouri PremiumPoint din zona Pieţei Victoria, unde îşi va stabili sediul local, potrivit companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle (JLL), firma care a intermediat tranzacţia.

Clădirea PremiumPoint, ce cuprinde o suprafaţă de 6.000 mp închiriabili, este dezvoltată de Premiumred,  divizia de dezvoltări imobiliare a băncii austriece Investkredit din cadrul grupului Volksbank. Printre chiriaşii clădirii se mai regăsesc Aviva cu 3.000 mp închiriaţi şi Thomson Reuters cu 500 mp.

„Am lucrat îndeaproape cu Franklin Templeton timp de nouă luni. Unul dintre criteriile de alegere a locaţiei a fost şi proximitatea cu clădirea Guvernului României“, a declarat Lori Collin, senior consultant în cadrul JLL. Compania americană îşi va deschide noul sediu la sfârşitul lunii iulie.

Suprafaţa de spaţii de birouri tranzacţionată în Bucureşti în primul trimestru a fost de circa 63.000 de metri pătraţi, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar chiria medie s-a redus în ultimul an cu 15-25%, potrivit datelor BNP Paribas Real Estate România.