Potrivit unor surse din apropierea discuţiilor, tranzacţia ar evalua întreaga companie Orange Austria la 1,4 miliarde de euro. ‘Sperăm să semnăm acordul în următoarele zile sau săptămâni’, a declarat sursa.

Orange Austria, companie la care 65% din acţiuni este deţinut de firma de private equity Mid-Europa Partners, este al treilea operator de telefonie mobilă din Austria cu o cotă de piaţă de aproximativ 20%. În 2010, Orange Austria a avut venituri de 578 milioane de euro şi pierderi nete de 9 milioane de euro.

Hutchison 3G, o divizie a conglomeratului Hutchison Whampoa, controlat de miliardarul Li Ka-shing, este deja prezent pe piaţa de telefonie mobilă din Austria sub brandul ‘3’. Primii doi jucători pe piaţă sunt A1 şi T-Mobile.

Pentru France Telecom vânzarea participaţiei la Orange Austria face parte dintr-un proces în derulare de revizuire a portofoliului. Recent France Telecom a convenit vânzarea diviziei Orange Switzerland către firma de private equity Apax Partners pentru aproximativ 1,6 miliarde euro. De asemenea, grupul francez are de gând să-şi vândă participaţia minoritară pe care o deţine la operatorul portughez Sonaecom.

Orange este lider de piaţă în România cu 10,1 milioane de clienţi şi venituri de 235 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2011.