Inundațiile din China fac ravagii! Peste 300 de oameni și-au pierdut viața

Conform informațiilor transmise de afp.com, bilanțul deceselor cauzate de inundaţiile din 20 iulie din centrul Chinei a fost revizuit brusc în creştere luni, 2 august.

În acest context, autorităţile locale au raportat până în momentul de față 302 de morţi şi 50 de dispăruţi. Trebuie menționat că precipitații extreme au lovit o zonă foarte populată din provincia Henan.

Precipitaţiile au dus la inundarea unui tren de metrou şi a unui tunel rutier

Precipitaţiile care s-au abătut asupra metropolei Zhengzhou, capitala extrem de populatei provincii Henan, au dus la inundarea unui tren de metrou şi a unui tunel rutier, apele luând cu ele zeci de maşini.

Amintim că bilanţul anterior pentru întreaga provincie indica o sută de decese provocate de intemperii. Primarul din Zhengzhou, Hou Jong, a declarat pentru presa locală că 39 de persoane au murit în parcări subterane, potrivit sursei menționate.

Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa într-un tren de metrou inundat

De asemenea, cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa într-un tren de metrou inundat, în timpul orei de vârf, unde rămăseseră blocaţi circa 500 de călători. Autorităţile locale au fost criticate pentru că nu au ordonat închiderea transportului public în pofida avertismentelor meteorologilor.

În trei zile la Zhengzhou au căzut cantităţi de precipitaţii echivalente cu aproape un an de ploi, valori care nu au mai fost înregistrate în ultimele şase decenii. Hou a estimat pagubele provocate de intemperii în oraş la 53,2 miliarde de yuani, respectiv circa 7 miliarde de euro.

Sursă foto: New York Times

Sursă foto secundară: The Independent