Delhaize, care are aproximativ 3.400 de magazine în întreaga lume, a început căutările pentru un nou CEO în luna mai a acestui an când Olivier Beckers a anunţat că se retrage după 14 ani în fruntea companiei.
Frans Muller, un cetăţean olandez în vârstă de 52 de ani, se va alătura Delhaize începând cu data de 14 octombrie şi va prelua postul de CEO la data de 9 noiembrie. Muller a plecat de la Metro în luna martie a acestui an după ce a lucrat timp de 16 ani la grupul german, inclusiv ultimii cinci ani în funcţia de CEO al diviziei Cash & Carry, poziţie în care a fost responsabil pentru 740 de magazine din 29 de ţări cu vânzări de 31,6 miliarde de euro.
‘Prima mea reacţie este una mixtă’, a declarat analistul KBC, Pascale Weber. ‘Muller nu cunoaşte piaţa americană iar afacerile Metro Cash & Carry sunt diferite de afacerile cu supermarketurile’, a adăugat analistul.
SUA sunt responsabile pentru aproximativ două treimi din veniturile realizate de Delhaize. Grupul belgian a informat miercuri că Roland Smith a demisionat din funcţia de director general al Delhaize America, divizie care în viitor va raporta direct lui Frans Muller.
În România, Delhaize Group este prezent prin lanţul de supermarketuri Mega Image. Fondat în 1995, Mega Image a devenit cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, operând sub mărcile Mega Image (143 de unităţi) şi Shop&Go (90 de unităţi).
Sursa: Agerpres