Horia Constantinescu, fostul preşedinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a fost dat afară de Ludovic Orban.

Imediat după ce acest lucru s-a produs, fostul președinte al instituției a început să dea în vileag tot ceea ce se întâmplă la ANPC. Potrivit declarațiilor făcute de acesta, unii comisari luau mită să nu dea amenzi.

El a fost întrebat dacă unii comisari ai ANPC luau mită pentru a nu da amenzi, acesta a spus că este adevărat și că doar 30% dintre angajaţii ANPC sunt pregătiţi.

” 30% sunt nepregătiţi. Unul dintre cei cărora le-am solicitat demisia la Bucureşti i-am pus în faţă următoarea situaţie. Ştiind că nu stăpâneşte limba română, am rugat-o pe secretară să editeze un test. A preferat să-şi scrie demisia. Asta este situaţia. Reevaluarea trebuie făcută din rădăcini, bazată pe informaţiile provenite tot de la colegii ei, sunt suficient de pregătiţi unii dintre aceştia, de a arăta cu degetul şi a spune ce coleg nu-şi mai doresc un sistem”, a spus fostul preşedinte ANPC, citat de stiripesurse.

El a mai acuzat că există anumiţi angajaţi ai ANPC sunt „semidocţi” şi „analfabeţi”.