"Cred cu tarie ca aceasta sursa de venit trebuie utilizata pentru ca foarte multi bani pleaca in afara tarii fara ca macar sa incercam sa-i pastram", mai scrie Petrescu, care arată că "situatia se poate inrautati, daca Ministrul Finantelor nu  intervine imediat cu masuri de crestere a incasarilor".

"Daca Finantele nu colecteaza mai bine in urmatoarele luni si depasesc deficitul de 2,95% din PIB asumat in bugetul pentru 2016, este aproape imposibil ca in urmatorul an sa se realizeze aceste masuri si, mai mult, riscam un deficit de peste 3% din PIB. Acest deficit excesiv ne-ar face viata un calvar. El ne poate aduce amenzi usturatoare de la Comisia Europeana, care ne va solicita revocarea masurilor care au dus la depasirea deficitului de 3%", explică fostul ministru al Finanţelor.

"Noua lege a salarizarii va reprezenta o cheltuiala foarte mare pentru guvern,  dar care nu a fost inclusa in bugetul pentru 2016. Ceea ce solicita  sindicatele care reprezinta sistemul public este in primul rand indreptarea unor inechitati si nereguli in salarizarea personalului bugetar. Daca noua lege a salarizarii va repara aceste nereguli, Finantele vor trebui  sa scoata mai multi bani de la buget pentru salarii. Insa, pentru asta trebuie sa existe bani suplimentari la buget", scrie Ioana Petrescu, pe blogul său.