"Panama Papers, o investigatie jurnalistica de proportii dezvaluie ca in timp ce omul de rand plateste taxe, oamenii puternici si cu multi bani cred ca regulile nu sunt facute si pentru ei. Acestia folosesc firme inregistrate in paradisuri fiscale ca sa nu plateasca taxe, sa faca evaziune fiscala si sa spele bani, asta in timp ce conduc tari si cer bani de la populatie pentru pensii si salarii. Altii se prefac ca sustin mediul de afaceri si cer raspicat ca statul sa colecteze mai multi bani la buget", a mai scris fostul ministru.

 

CITEŞTE ŞI Gelu Diaconu, acuzaţii fără precedent: tehnocrații au pus ANAF în slujba gulerelor albe din firmele de consultanță fiscală și a marilor afaceri

 

As putea sa scriu o carte despre cat de greu a fost ca Romania sa ajunga parte a acestui acord. Am primit girul Guvernului de a semna acest tratat cu cateva minute inainte de ceremonia de semnare. La ultima sedinta de guvern in care participamn in calitate de ministru al finantelor, unul dintre ministri a amanat semnarea ordonantei de urgenta care crea cadrul legal pentru derularea tratatului. O saptamana mai tarziu, indata ce a ocupat fotoliul de ministru al finantelo, a scos prevederea privind schimbul de informatii finaciare intre banci si ANAF din proiectul de ordonanta,.
Pe de alta parte, mediul de afaceri s-a impotrivit vehement prevederii din codul de procedura fiscala care reglementa colectarea de date financiare, iar presa a acuzat ca, prin schimbul de informatii fiscale si fianciare, se doreste impozitarea diasporei.

 

vezi textul integral pe blogul său