Maurice Greenberg, fostul CEO al American International Group (AIG), a cerut permisiunea actualului director executiv al asiguratorului american, Edward Liddy, de a lansa o oferta de cumparare a activelor companiei pe fondul incercarii AIG de a restitui autoritatilor federale imprumutul primit.

Edward Liddy a preluat conducerea AIG, candva cel mai mare asigurator din lume, in urma cu doua saptamani, dupa ce Rezerva Federala a acordat un imprumut de 85 miliarde de dolari, in schimbul unei participatii de 79,9%. AIG a fost salvata in acest fel de la faliment.

AIG se pregateste sa isi vanda o serie dintre actiuni pentru a putea restitui imprumutul primit, actionarii dorind sa poata pastra controlul companiei. Astfel, asiguratorul american ar putea sa vanda mai mult de 15 divizii, printre care se numara si divizia internationala de asigurari de viata, divizia de pensii din SUA si divizia de leasing aeronautic International Lease Finance Corp.

Greenberg a inaintat cererea catre Liddy prin intermediul unei scrisori pe 29 septembrie si a insistat ca vanzarea activelor sa aiba loc „fara transparenta si fara participarea altor persoane”. Acesta a subliniat ca acest lucru va reprezenta un avantaj pentru actionarii AIG. Purtatorul de cuvant al lui Maurice Greenberg, Glen Rochkind, a confirmat autenticitatea scrisorii.

Greenebrg a renuntat la functie de director executiv al AIG in anul 2005, dupa izbucnirea unui scandal de contabilitate.

Sursa: TheStreet.com