După cumpărarea firmei Avi Instant din Târgu-Jiu, Tiberiu Berbece, directorul societăţii Avicarvil, a anuntat că vor fi efectuate investiţii în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro. Noua societate, Avirom, va fi specializată tot în producţia, procesarea şi comercializarea cărnii de pasăre.

„Începând din luna martie, a anului viitor, vor fi angajate aproximativ 600 de persoane. Am fost la Târgu-Jiu, am vorbit cu toate autorităţile, am prezentat ce vrem noi să facem. Am anunţat achiziţia. Tranzacţia s-a încheiat în urmă cu o lună, în mod juridic, dar suntem în tratative de un an. Noi am avut treabă doar cu lichidatorul judiciar (…) nu avem nicio legătură cu foştii proprietari. Vor fi reabilitate vechile hale, sunt într-o stare destul de precară, nefolosite de câţiva ani, vrem să le aducem la standard normale. Va fi deschis abatorul, nu pot funcţiona decât împreună fermele cu abatorul, ca să fie rentabil”, a declarat, corespondentului Mediafax, Tiberiu Berbece, directorul societăţii Avicarvil.

Berbece a mai spus că până în luna martie vor fi deschise 70 la sută din ferme şi abatorul.

„În primă instanţă vrem să redeschidem tot ce a fost înainte. În martie vom deschide 70% din ferme şi abatorul, urmând ca până la sfârşitul anului viitor să deschidem toate fermele. Vrem să intrăm în Târgu-Jiu ca nişte buni cetăţeni, să ne introducem şi în viaţa socială, culturală, economică, suntem un grup de firme cu capital 100% românesc. Totul va funcţiona sub brandul «La Provincia»”, a mai spus directorul Avicarvil.

La sediul fostei companii Avicola Târgu-Jiu s-au deplasat şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, care le-a pus în vedere reprezentanţilor firmei să îndeplinească toate condiţiile de funcţionare.

„Am avut o discuţie, am fost la faţa locului, se lucrează, îşi pun la punct fermele. Le-am pus în vedere să îndeplinească toate condiţiile de autorizare, împrejmuirea, interiorul halelor, pavimentul, sistemul de hrănire şi de adăpare. Fac angajări. Au experienţă în domeniu. La Vâlcea le-au puse la punct. Investesc mulţi bani”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Călescu, directorul DSVSA Gorj.

Prioritate la angajare vor avea foştii salariaţi ai companiei. 18 persoane care se ocupau de administrarea fostei Avicola au semnat deja contractele de muncă.

Fosta societate Avi Instant a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 540.000 lei şi a înregistrat o pierdere de peste 430.000 lei.

În judeţul Gorj sunt înregistraţi peste 9.000 de şomeri, dintre care 4.000 sunt femei.