Fostul parlamentar Cristian Boureanu se vede pus în fața situației de a avea o sumă importantă de plătit doar pentru un gest nesăbuit pe care l-a făcut în urmă cu câțiva ani.

Astfel, Boureanu a furat un ATV în 2017, de pe o plajă, din Constanța, pe care la condus nebunește preț de aproximativ 30 de secunde.

Absurda cursă s-a încheiat cu un accident în urmă căruia vehiculul a fost distrus. Mult mai grav este însă că pasagerul din dreapta ATV-ului a suferit răni serioase, în urma accidentului.

Despăgubiri importante

În consecință, Cristian Boureanu a ajuns în vizorul companiei care acoperea asigurarea ATV-ul, după ce aceasta a fost obligată, printr-o sentință judecătorească, să achite aproape 60.000 de lei.

Firma de asigurări s-a întors ulterior împotriva fostului europarlamentar.

În primă instanță, judecătorii au decis că: ”Obligă societatea pârâtă să-i plătească reclamantului următoarele sume de bani: 1) 7631.40 lei, reprezentând despăgubiri pentru acoperirea prejudiciului material suferit în urma accidentului rutier produs la data de 01.05.2017, din vina intervenientului forţat; 2) 50000 de lei, reprezentând despăgubiri pentru acoperirea prejudiciilor morale suferite în urma accidentului rutier produs la data de 01.05.2017, din vina intervenientului forţat (Cristian Boureanu – n.r.); 3) 2591.57 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, scrie spynews.ro.

Asigurătorul a atacat sentința

Dar compania de asigurări nu a fost mulțumită de sentință, așa că a atacat hotărârea, la tribunal, însă instanța i-a respins cererea: ”Respinge ca nefondat apelul formulat de apelanta SC … ASIGURARI SA, în contradictoriu cu intimaţii Boureanu Cristian Alexandru şi Stefan Lucian, împotriva sentinţei civile nr. 2027/2019 din data de 25.02.2019 a Judecătoriei Constanţa”.

Așa că societatea are, acum posibilitatea să schimbe sentința la Curtea de Apel Constanța, unde speră ca Boureanu să plătească din buzunarul lui pagubele produse, anunță sursa citată.