“Europa, sau Uniunea Europeană, e un soi de nouă religie. E condusă de oameni care plătesc taxe pe departe mai mici decât oriunde altundeva pe continent, care își educă copiii pe gratis în 14 școli private din Buxelles, și de Parlamentul European, unde majoritatea membrilor sunt plătiți de trei-patru ori mai mult decât ar fi plătiți pentru o viață întreagă de muncă la orice alt loc de muncă unde ar lucra”, susține Hesketh.
Acesta mai crede că Marea Britanie trebuie să organizeze cât mai curând un referendum în care să se decidă care este statutul ei în raport cu UE.
“Este clar vremea să ajutăm UE, iar felul în care poate fi ajutată este să recunoaștem ce reprezintă, adică o organizație care nu are niciun interes să ne ajute. Acum ei sunt într-o situație în care dacă ei au o problemă, și noi avem o problemă. Hai sa ne descotorosim împreună de ambele probleme. Dar să vorbim de parcă am primi vreo mulțumire din partea Europei pentru că i-am ajutat în această criză, folosind banii din taxele contribuabililor, zău, să fim serioși! O alianță formată din SUA, Marea Britanie și Rusia au salvat Europa în Cel de-Al Doilea Război Mondial și nu văd prea multe mulțumiri să fie aduse vreuneia dintre aceste trei țări. Așadar, nu am absolut deloc încredere că ar exista vreo alternativă la organizarea unui referendum, iar asta trebuie să se întâmple cât mai curând”, conchide Hesketh.