Deputatul liberal a punctat faptul că rata natalităţii din aprilie este mai mică şi decât cea consemnată în perioada războiului şi a atras atenţia că acest indicator demografic s-a menţinut în scădere cu 10%, în primele şapte luni ale acestui an, comparativ cu anul 2010.
„Un studiu ONU arată că în România, în aprilie 2011, s-au născut cei mai puţini copii de când există date despre natalitatea din România, adică din anul 1930. Studiile cercetării efectuate de ONU au nominalizat România ca una dintre primele ţări din Europa care va dispărea, ca naţiune, din cauza lipsei de măsuri pe care Guvernul nu le ia. (…) Avem un pericol care ne priveşte ca naţie. Nici în perioada războiului nu s-a întâmplat acest lucru. Acuz de rea intenţie Guvernul pentru că politicile pe care le ia pe linia protecţiei familiei şi copilului sunt, de fapt, împotriva copiilor şi a familiilor din România”, a spus deputatul Mariana Câmpeanu.
Pe de altă parte, fostul ministru al muncii a arătat că, în anul 2008, în România a fost consemnată cea mai mare rată a natalităţii, parlamentarul liberal precizând că acest lucru s-a datorat măsurilor de protecţie socială a familiei luate din anul 2005, printre acestea fiind nominalizate stabilirea indemnizaţiei pentru mame la 85% din veniturile acesteia şi concediul de doi ani pentru creşterea copilului.

Sursa: Agerpres