Vânzările Ford în Europa au crescut în mai cu 1,5%, datorită redresării cererii şi a lansării de noi produse, transmite site-ul detroitnews.com. Al doilea mare producător auto din SUA a vândut luna trecută 99.900 de vehicule pe principalele sale 20 de pieţe auto europene (printre care se numără şi România). În primele cinci luni din acest an, livrările Ford în Europa au urcat cu 9,3%, la 541.900 vehicule. Cota de piaţă s-a menţinut la 7,8% în timp ce în perioada ianuarie – mai 2015 a urcat la 8,1%.

În 4 iulie, vor fi livrate primele modele Mustang şi vor fi lansate noile modele S-Max, Galaxy, C-Max, şi Mondeo Vignale. "Lansarea noilor produse a stimulat majorarea vânzărilor în 2015 şi ne aşteptăm ca această tendinţă să continue, deoarece vom lansa din ce în ce mai multe modele", a afirmat vicepreşedintele Ford Europa, Roelant de Waard.

După ce a introdus 24 de noi vehicule anul trecut, Ford intenţionează să lanseze 15 modele noi în acest an. În România, Ford a demarat producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici şi prima maşină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova şi motorul EcoBoost.

Sursa: AGERPRES


Te-ar putea interesa și: