Producătorul auto a estimat că investiţia în uzina de transmisii de la Livonia va permite crearea sau păstrarea a 800 de locuri de muncă. Investiţia face parte din promisiunile companiei privind investiţii de nouă miliarde de dolari şi crearea sau păstrare a 8.500 de locuri de muncă în facilităţile din SUA

"Rămânem angajaţi faţă de facilităţile de producţie din SUA precum şi faţă de investiţiile în facilităţile şi angajaţii noştri", a declarat preşedintele Ford pentru cele două Americi, Joe Hinrichs. 

Acest anunţ vine însă la două zile după ce Ford Motor Co a confirmat că va desfiinţa 1.400 de locuri de muncă în America de Nord şi Asia pentru a-şi reduce costurile şi a îmbunătăţi rentabilitatea. Restructurările ar urma să ia forma unor programe de plecări voluntare şi pensionări anticipate. Constructorul auto se aşteaptă ca 1.400 de salariaţi să părăsească compania până la finele lunii septembrie. 

În România, Ford a început producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici şi primul autovehicul românesc de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, grupul a demarat la Craiova şi producţia motorului EcoBoost. 

La începutul lui 2016, preşedintele – director general al Ford Europa, Jim Farley, a anunţat că producătorul va construi SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din Craiova începând din toamna anului 2017, model care va fi comercializat pe toate pieţele europene ale Ford, mai puţin în Rusia, şi pentru care va investi la 200 de milioane de euro.

AGERPRES