GPCM nu este etans, iar patrunderea apei in modul poate provoca supraincalzirea acestuia, cu potential de incendiu, spun reprezentanții companiei, citați de 0-100.ro

“Deoarece GPCM este alimentat permanent, exista, de asemenea, un risc potential de incendiu la vehiculul nesupravegheat”, a anuntat Ford. Proprietarii au fost contactati de dealeri si, pentru siguranta, este indicat si ca utilizatorii masinilor sa verifice la dealer daca masina lor este vizata de aceasta rechemare in service.

Costul reparatiei este suportat de producator, astfel incat pentru client reparatia este gratuita, la fel ca in orice alta campanie de rechemare in service. Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an, in Romania, se numara Yamaha, Audi, Volkswagen, SEAT, Mercedes-Benz, Opel, Hyundai, Renault, Land Rover, Mitsubishi, Jaguar, Dacia, Toyota, Hyundai, Honda si Nissan.

La finele anului trecut, conform datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) referitoare la Parcul Auto, erau înmatriculate în România un număr de 48.392 de unități de Ford Fiesta.