Ediţia 2009 a concursului „Cel mai 4×4”, a adus pentru a doua oară consecutiv pe podiumul secţiunii pick-up modelul Ford Ranger.

Aflat la ediţia cu numarul opt, concursul s-a desfăşurat în perioada 30-31 mai, în zona tronsonului Mateiaş – Holcim şi Fundăţica, ca urmare a faptului că vremea neprielnică a declanşat reanalizarea traseului off-road iniţial propus pentru Zărneşti.

“Modelul Ford Ranger păstrează pentru al doilea an consecutiv supremaţia în cadrul categoriei «Pick-up». Dovada a performanţelor sale excepţionale, Ford Ranger a făcut faţă cu succes tuturor provocărilor ediţiei 2009 a concursului Cel mai 4×4, indiferent de gradul de dificultate al acestora. Autovehiculul emană forţă şi stil în orice locaţie în care este condus, on-road sau off-road. Suntem încântaţi să punem la dispoziţia clienţilor noştri cel mai puternic jucător al acestei clase,” a declarat Gabriel Bondarenco, Director General Romcar.

Încă de la prima sa ediţie, concursul şi-a propus să stabilească o ierarhie în piaţa de automobile de teren din România, atât în segmentul Sport Utility Vehicle, cât şi în gama de autovehicule off-road specializate.

Drept urmare, juriul condus de Dan Ionescu, nume de referinţa în domeniul auto, este constant compus din membri ale celor mai importante publicaţii auto, emisiuni TV auto si specialişti în domeniu.

Titlurile acordate în aceasta competiţie sunt Mărci Înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, fiind singura competitie naţională rezervată domeniului 4×4 care îşi propune să ofere consumatorului „SUV-ul, off-road-ul si pick-up-ul anului”.