Americanii de la Ford au anunțat astăzi că modelul B-Maxva avea premiera mondială în cadrul Congresului Mondial al Comunicaţiilor Mobile de la Barcelona, pe 27 februarie, și nu la Salonul auto de la Geneva, pe 6 martie. Bill Ford, Preşedinte Executiv al Ford Motor Company va anunţa noi tehnologii pentru piaţa europeană care îşi vor face debutul cu B-Max, făcând ca acest model sa fie cel mai avansat din punct de vedere tehnologic dintre automobilele de clasă mică de pe piaţă. Cel puțin asta susțin oficialii companiei. La Geneva, modelul va fi prezentat lumii auto de către Alan Mulally, Preşedinte şi CEO Ford.
Ford este primul producător care va dezvălui o maşină în cadrul Congresului Mondial al Comunicaţiilor Mobile, eveniment de top al industriei comunicaţiilor mobile, şi va anunţa noi şi importante tehnologii pentru piaţa europeană, care îşi vor face debutul odată cu B-Max. Acestea vor face ca B-Max sa fie una dintre cele mai avansate modele de talie mică din punct de vedere tehnologic.
Bill Ford va deveni, de asemenea, primul lider din industria auto care va ţine un discurs în cadrul Congresului Mondial al Comunicaţiilor Mobile, unde va vorbi despre viziunea companiei asupra viitorului mobilităţii, explorând potenţialul unei integrări mai accentuate între tehnologia mobilă şi vehicule.
Max în cadrul Congresului Mondial al Comunicaţiilor Mobile subliniază importanţa tehnologiei pentru clienţi şi pentru Ford,” a declarat Stephen Odell, Preşedinte şi CEO Ford Europa. „B-Max va ridica ştacheta vehiculelor de talie mică din Europa, combinând tehnologia şi ingineria de top într-un cadru compact.”
Ford B-Max va aduce un sistem unic cu acces facil prin portiere, cu uşi frontale ingenios articulate şi uşi spate glisante. Acestea sunt integrate cu montanţii centrali pentru a furniza un grad de acces neegalat pentru pasageri şi bagaje.
Noul model va fi echipat cu o gamă de motoare, care va include atât noul motor pe benzină EcoBoost 1.0 l, cât şi unul pe motorină TDCi 1.6 l, ambele oferind consumuri şi emisii CO2 de top în clasa sa.
Citește și: Fordul produs la Craiova: Consum RECORD de 4 litri la suta de km Ford a „apelat” la Black-Eyed Peas, Fugees, Eagles sau John Coltrane pentru a regla sunetul din B-Max Un Ford la fiecare minut, ţinta uzinei de la Craiova Șeful Ford România: „Vom produce mai mult decât a asamblat vreodată uzina de la Craiova”