'Suntem foarte, foarte încântaţi cu progresele înregistrate în planul nostru de transformare în Europa', a afirmat, miercuri, directorul Ford Europa, Stephen Odell.

Anul acesta, vânzările auto în Europa sunt în creştere, după ce în 2013 au înregistrat cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani. Ford se aşteaptă la pierderi mai reduse în regiune în 2014 şi la revenirea pe profit în 2015.

În primul trimestru din 2014, compania americană a înregistrat o pierdere operaţională înainte de taxe de 194 milioane de dolari, faţă de 425 milioane de dolari în perioada similară din 2013.

În primul semestru, vânzările Ford în Europa au urcat cu 6,6%, depăşind creşterea industriei auto de 6,3%. Cota de piaţă a Ford în Europa s-a ridicat la 8%, în primele şase luni din 2014.

Miercuri, acţiunile Ford au urcat cu 0,9%, la 17,26 dolari, la bursa de la New York.

Începând din luna ianuarie, Ford Europe raportează vânzările sale pentru cele 20 de pieţe europene în care este prezentă, odată cu adăugarea României pe această listă.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.
Sursa: Agerpres