Livrările de vehicule uşoare ale Ford au urcat luna trecută la 212.295, depăşind vânzările GM, de 206.621. În martie, vânzările Ford au crescut cu doar 9,6%, în timp ce analiştii estimau un avans de 20%, în timp ce Ford a raportat vânzări în creştere cu 16%, depăşind estimările analiştilor, de 13%. Este pentru a doua oară în ultimii 13 ani când Ford a depăşit GM.

Ultima dată când Ford a depăşit GM a fost în februarie 2010.

‘Ford este cu siguranţă câştigătorul războiului aici’, a declarat Mitchell Stapley, de la Fifth Third Asset Management în Michigan.

Chrysler Group LLC, al treilea mare producător auto american, a raportat o creştere a vânzărilor de 31% în martie, depăşind estimările analiştilor, de 20%.

În schimb, vânzările Toyota Motor, cel mai mare producător auto american, a anunţat un declin al livrărilor modelelor Toyota, Lexus şi Scion cu 5,7%, la 176.222 vehicule.

Nissan Motor, al doilea mare producător auto din Japonia, a raportat o creştere a livrărilor în SUA cu 27% luna trecută, depăşind estimarea analiştilor, de 16%.

Ford a apreciat că recentul seism din Japonia ar putea avea ‘efecte adverse’ asupra situaţiei financiare a companiei. Fabrica de camioane a Ford din Louisville, Kentucky, va fi închisă săptămâna acesta din cauza lipsei pieselor auto. La această fabrică Ford produce furgonetele F-Series şi modelele Lincoln Navigator şi Ford Expedition.

Săptămâna trecută, Ford Motor a anunţat că va suspenda pentru cinci zile activitatea fabricii sale din Genk (Belgia), pentru a face economii de componente auto provenind de la furnizori niponi, ale căror fluxuri de producţie sunt afectate de cutremur şi tsunami.

Fabrica Ford din Genk va fi închisă începând din data de 4 aprilie, a precizat Todd Nissen, purtător de cuvânt al Ford.

Ford planificase să închidă temporar fabrica din Belgia în luna mai, din alte motive, dar a devansat acest demers în contextul în care mulţi furnizori auto din Japonia au fost grav afectaţi de dezastrul din 11 martie.

La fabrica din Genk, Ford produce modelele Mondeo sedan şi minivan-urile Galaxy şi S-Max.

Ford este prezent şi în România, unde a cumpărat, în 2007, Automobile Craiova. Ford produce la Craiova din 2009 modelul Transit Connect şi va lansa producţia modelului B-Max, produs exclusiv în România.
SURSA: Agerpres