Constructorul auto american Ford a confirmat ca poarta discutii cu mai multi potentiali cumparatori pentru vanzarea diviziei din Suedia, Volvo Cars. Producatorul american nu a ofertit, insa, numele celor implicati in negocieri.

„Ford a avut discutii preliminare cu mai multe companii interesate de achizitionarea Volvo”, a declarat John Gardiner, purtatorul de cuvant al Ford.

Gardiner a mai adaugat ca, pana in acest moment, nu s-a luat nicio decizie definitiva, fiind nevoie de mai mult timp pentru a se finaliza negocierile.

Ford vrea sa vanda Volvo din cauza pierderilor pe care le-a afisat. In 2008, Ford a inregistrat cele mai mari pierderi anuale, in ciuda vanzarii subsidiarelor Jaguar si Land Rover, in schimbul sumei de 2,3 miliarde dolari, catre Tata Motors.

Potrivit unor informatii aparute in presa, in ultima perioada, Volvo ar putea fi achizitinata de o serie de companii chineze, printre care Chery Automobile, Dongfeng Motor Group si Chongqing Changan Automobile.

Compania suedeza Volvo se afla intr-o situatie extrem de dificila pe fondul crizei financiare globale ce a afectat grav industria auto. Astfel, vanzarile marcii au scazut cu 64% in 2008, Volvo inregistrand pierderi inainte de impozitare de 736 milioane de dolari in ultimul trimestru al anului trecut.

Sursa: NYT