Profitul net al companiei Ford a crescut în trimestrul al doilea cu 4% până la 2,04 miliarde de dolari, sau 51 de cenţi pe acţiune, de la 1,97 miliarde dolari, sau 49 de cenţi pe acţiune în perioada similară a anului trecut. Ford a câştigat 56 de cenţi pe acţiune în trimestrul al doilea, peste estimările analiştilor care estimau un rezultat de 43 de cenţi pe acţiune, potrivit cifrelor ajustate.

Veniturile trimestriale au urcat până la 39,9 miliarde de dolari, cu 37,1 miliarde de dolari, mai mult faţă de estimarea analiştilor.

„Acest trimestru arată sănătatea companiei noastre”, a declarat noul director general Jim Hackett, cel care, în luna mai, l-a înlocuit pe Mark Fields.

O mai mare parte din rezultatele peste aşteptări anunţate de constructorul auto se datorează unei revizuiri a taxelor plătite de către producător, a subliniat directorul financiar Ford, Bob Shanks.

Nivelul global al taxelor plătite de Ford a fost de 10% în trimestrul al doilea, mai mic decât nivelul de 30% preconizat pentru acest an. Directorul a precizat că Ford a plătit taxe mai mici datorită unor modificări în felul în care compania înregistrează unele din pierderile anterioare cu privire la activele aparţinând operaţiunilor de peste hotare.

America de Nord a fost singura regiune în care Ford a înregistrat un profit semnificativ în al doilea  trimestru, de 2,2 miliarde de dolari.Înainte de taxe, profitul Ford din Europa a atins cifra de 88 de milioane de dolari. În China,  înainte de taxe, profitul a  ajuns la 143 de milioane de dolari.

Ford a înregistrat pierderi, înainte de taxe, de 185 milioane de dolari în America Latină şi pierderi de 53 de milioane de dolari în Orientul Mijlociu şi Africa.

Producţia modelului B-MAX la uzina din Craiova va fi oprită, potrivit unui anunţ făcut  zilele trecute de către Ford. Urmează să fie lansată producţia modelului EcoSport. Peste 500 de noi angajaţi vor fi recrutaţi pentru proiect  în perioada următoare.

Din 2008, de când Ford a preluat uzina de la Craiova, au fost investiţi peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România. Numărul angajaţilor în uzina de la Craiova este de 2.860 de persoane.