În postul intitulat chiar "The End of Facebook", Worstall scrie că inversarea trendului nu înseamnă altceva decât faptul că, în acele state, s-a atins plafonul maxim, urmând în continuare panta descendentă.

"Au fost oameni care l-au încercat, au văzut cum e și gata, au plecat", spune Tim Worstall, care apreciază faptul că Mark Zuckerberg și ai lui ar trebui să se grăbească să se listeze la bursă cât mai repede, pentru că peste un an creșterea Facebook ar putea fi mult mia fragilă, mai ales că semnele au început să apară.
Ultimele date despre numărul de utilizatori ai Facebook arată că cea mai mare rețea de socializare a înregistrat, pentru prima dată, o scădere a numărului de utilizatori, scădere care este de ordinul a milioane de oameni, care au ales să-și închidă conturile în ultima lună. Care este motivul pentru care aceștia au ales să renunțe la o rețea de care alții sunt dependenți și care, până la urmă, este la modă?
Presa internațională arată faptul că oamenii au început să devină mai conștienți de faptul că protecția datelor lor confidențiale este mult mai importantă decât socializarea online, iar Facebook nu le oferă nicio garanție a acestei protecții.

Deși este un succes, Facebook este o rețea care s-a confruntat cu scandaluri mai mari și mai numeroase, cum nicio altă rețea de dinainte nu a mai făcut-o.