Dacă pe 23 mai, Franklin a răscumpărat circa 1,2 milioane acţiuni FP, la un preţ mediu cu puţin peste 0,5 lei, în zilele următoare (24-27 mai), managerul Fondului şi-a intensificat achiziţiile de acţiuni FP, la mai mult de 6 milioane de titluri pe zi, pentru a limita deprecierea cotaţiei FP. Răscumpărările din perioada 24-27 mai s-au făcut la un preţ mediu de 0,48-0,50 lei.

Această rundă de răscumpărări de acţiuni FP este de departe cea mai mare de până în prezent. În precedentele două runde Franklin Templeton a pus la bătaie 2,9 milioane lei, respectiv 3,9 milioane lei. În total, Franklin a răscumpărat pentru Fondul Proprietatea acţiuni proprii în sumă de circa 19,7 milioane lei, ceea ce este echivalent cu consumarea a 16% din disponibilul alocat pentru răscumpărare, de 120 milioane lei.

În şedinţa de miercuri, acţiunile Fondul Proprietatea au generat un interes de excepţie în rândul investitorilor, valoarea tranzacţiilor pe piaţa principală cifrându-se la aproape 40 milioane de lei, iar cea a tranzacţiilor de pe piaţa secundară (a dealu-urilor, negociate în afara pieţei) – la peste 85 milioane lei, preţul mediu de tranzacţionare fiind pe ambele pieţe în jur de 0,50 lei.

Totodată, cotaţia de închidere a depăşit uşor pragul de 0,5 lei, situându-se la 0,5020 lei, în creştere cu 3,3% faţă de ultimul preţ din şedinţa de marţi.