Fondul Proprietatea, care controlează 10% din capitalul Oi Terminal Constanţa (OIL), cere revocarea din funcţia de administrator a lui Cornel Zeveleanu şi alegerea altui administrator în AGA convocată la 9 noiembrie, potrivit unui convocatorului firmei transmis Bursei.

Totodată, acţionarii Oil Terminal vor discuta şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2009.

Acţionarii au aprobat, la finele lunii august, noua componenţă a CA pentru următorii patru ani şi au revocat patru persoane din funcţia de administratori, respectiv Valeriu Niţescu, Paul Viorel Costache, Cătălin Ciupercă şi Jean Cătălin Sandu.

Noul CA este alcătuit din Silviu Wagner, Dan Cristian Bărbulescu, Constantin Claudiu Stafie, Ionuţ Tolea, Johann Negrea, Edmond Cătălin Tălmăcean şi Cornel Zeveleanu.

Wagner, care a fost şeful serviciului de pază şi administrativ al societăţii, a preluat funcţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, după ce în iulie Vasile Miu şi-a dat demisia din funcţia de director general, invocând motive personale.

Compania este specializată în prestări de servicii privind primirea, depozitarea, condiţionarea şi expedierea ţiţeiului, a păcurii şi a altor materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Acţionarul majoritar al Oil Terminal este Ministerul Economiei, care controlează 59,62% din capital, iar Fondul Proprietatea deţine o participaţie de 10%.

Acţiunile Oil Terminal, listate la Bursa de Valori Bucureşti, au închis şedinţa de luni la un preţ cu 3,57% mai mic faţă de referinţă, la 0,27 lei pe unitate. Compania are o capitalizare de 157,2 milioane lei.

SURSA: Mediafax