Fondul a precizat că Aabar Luxembourg, o subsidiară a Aabar Investments, a demarat o serie de tranzacţii pentru a-şi majora participaţia la UniCredit.

"Intenţionăm să participăm la majorarea de capital şi sprijinim în mod activ managementul şi franciza UniCredit în viitor", a declarat preşedintele Aabar, Khadem Al Qubaisi.

Aabar a devenit acţionar la UniCredit în luna martie 2009. O participaţie de 6,5% ar face din Aabar unul din cei mai mari acţionari la UniCredit.

Recent în presa italiană au apărut informaţii potrivit cărora fondul suveran de investiţii al statului kazah, Samruk Kazyna Fund, a achiziţionat o participaţie de aproape 5% din acţiunile grupului bancar italian UniCredit.

Cea mai mare bancă italiană, UniCredit, a demarat la începutul acestei luni o majorare de capital în valoare de 7,5 miliarde de euro prin vânzarea de titluri, la preţul de 1,943 euro pe acţiune. Preţul reprezintă un discount de 43% faţă de aşa-numitul preţ teoretic.

UniCredit Group este cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est şi unul dintre cele mai mari din Europa. Divizia din România, UniCredit Ţiriac Bank, a obţinut un profit net de 122 milioane de lei în primele nouă luni din 2011, în scădere cu 43% faţă de perioada similară a anului 2010.
SURSA: Agerpres