Se face anchetă epidemiologică

La Institutul de Oncologie din Iaşi, opt asistente şi un medic rezident au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. În spital este în desfăşurare o anchetă epidemiologică, iar până acum au venit rezultatele pentru 287 de teste.

Potrivit managerului institutului, Mirela Grosu, infectarea s-ar fi produs într-o zonă de relaxare pentru angajaţi, unde se stă şi la masă şi unde angajaţii nu poartă echipament complet de protecţie. În acest moment nu sunt necesare restricţii la internarea pacienţilor şi nici la consultaţiile din ambulatoriu.

Ce spune managerul?

Mirela Grosu: Noi continuăm cu procedura pe care o avem. Testarea obligatorie la internare continuă. Aşteaptă rezultatul, după rezultat urcă în secţie şi mai stau 48 de ore, stau câte unul în saloanele cu două paturi şi doi în saloanele cu trei paturi pentru a asigura distanţarea. Personalul poartă echipament de protecţie, pacienţii poartă mască.

Trebuie să luăm toate măsurile pe care le putem lua, dar nu pute întrerupe tratamentele pacienţilor. Nu este cazul în momentul ăsta.