Reprezentanţii FMI au subliniat că scenariul de bază nu ia în calcul o ieşire a Greciei din zona euro, relatează agenţia EFE.

''Punctul nostru de plecare este că nu va avea loc o ieşire şi acest lucru a fost spus de Guvernul Greciei. Nu anticipăm ieşirea din zona euro (…). Dar, ca şi în alte cazuri, analizăm diferite scenarii, nu se întâmplă doar în cazul Greciei", a spus Gerry Rice, purtătorul de cuvânt al FMI, într-o conferinţă de presă.

Rice a reamintit că următoarele date de plată pentru Atena sunt 6 mai, când va trebui să achite 200 de milioane de euro (224 milioane dolari) reprezentând dobânzi, şi 12 mai, când sumele vor fi de 760 de milioane euro (849 milioane dolari) ca parte a împrumutului principal de la FMI.

Purtătorul de cuvânt al Fondului a menţionat că instituţia condusă de Christine Lagarde consideră că soluţia pentru criza din Grecia, care în prezent se află într-o situaţie complicată de 'sufocare' financiară, necesită 'un acord integral şi complet'.

Joi, noua echipă de negociere a Greciei şi creditorii internaţionali au început o nouă rundă de negociere la Bruxelles, care va continua până duminică.

În cadrul discuţiilor, va fi abordată o agendă cu puncte specifice, care vor trebui să permită ajungerea la un acord integral privind reformele cerute Atenei pentru a continua să primească asistenţă financiară internaţională.

AGERPRES